Wednesday, June 30, 2010

Money Or Time?


This came to mind while I was preparing breakfast this morning.
What is the best thing you can provide for your children: money or time?
(Obviously putting love aside because those who neglect to provide love for their children do not deserve to be parents).
You work hard day and night, to gain more income to be able to provide a nice and luxurious life for your children. Branded clothes, good education, numerous toys. But at the same time, you're hardly at home to spend more time with them that sometimes, you don't even get to witness them growing up.
Or,
You leave your job to become a stay-at-home parent, to be able to provide more time and attention to your children. Witnessing their milestones, preparing their meals with your own hands, wiping their tears every time they cry. But at the same time, financial gets a bit tight that sometimes, you couldn't shower them with other nice things.
Being able to provide them both money AND time is definitely wonderful, but either one? I really can't decide.

4 comments:

PixiePwincess said...

I go for TIME anytime! hehe oxymoron!
well its true what u said. i think its a never ending debate. then again, depends on one priority I guess.

anyway its not naga. coz they are still doing digi. haha tobat 44x kott nak buat telco. its mc cann. dan yg paling ironik, its in the same building with my previous agency, only diff floor. muahah

Ladynoe™ said...

vice versa.

manusia akan komplen everything in their life no matter what. Parent akan beri yang terbaik untuk anak mereka.

tp akhirnya berbalik kepada mentaliti anak sendiri.

I jumpa kawan yang mak dia saintis, abah dia apa tah. memang kaya raya lah. semua dia nak dia dapat since kecik. Tapi bila besar, dia cakap,

"Dia tak happy sebab dia rasa jauh dengan parents. Parents takde masa untuk dia, bla bla bla"

and i pernah jumpa dengan orang yang bapak kerja polis biasa, mak suri rumah. Hidup sederhana. Tak semua dia dapat dari kecik. Sampai besar hidup pun sederhana. Dan kadang2 mengeluh bila tengok kawan-kawan kaya..

"Mengapa lah aku tak kaya macam dia. Mengapa lah aku tak ada itu, mengapa aku tak ada itu tak ada ini,"

u'got'what'i'mean?

then bila satu hari dia jadi mak@abah pulak, then dia akan berfikir dan baru terhegeh2 nak bersyukur.

Sebab - dia baru tahu yang seorang mak@bapak akan berusaha keras untuk beri kebahagiaan anak. Ada yang bekerja sampai lewat malam. Time cuti sekolah sanggup ambil cuti lama tinggalkan tugas yang melambak demi nak spent time dengan anak. Ada yang berhenti kerja demi kasih sayang. dalam pelbagai cara yang seorang anak kadang-kadang boleh terlupa.

angkasa said...

Ayu: ohh Mc Cann. i got a call from them a couple of years back, asking to come for an interview. but i politely declined cos timing tak sesuai huhuu..

Noe: betul betul betul. manusia memang susah nak puas. mudah-mudahan si bulat ni besar jadi seorang yg bersyukur dgn apa yg dia ada. amin.

Agenda ibu rumah tangga said...

Nice to know you, I love your blog.. :)

Related Posts with Thumbnails